Basic Custom Queuing + debug

Basic Custom Queuing
R1(config)#queue-list 1 protocol ip 1 tcp 23
R1(config)#queue-list 1 protocol ip 2 tcp 80
R1(config)#queue-list 1 protocol ip 3

R1(config)#queue-list 1 default 4
R1(config)#

Apply
R1(config)#int s0/0
R1(config-if)#custom-queue-list 1
Must remove priority-group configuration first.
R1(config-if)#no priority-group
R1(config-if)#custom-queue-list 1
R1(config-if)#

Verify
R1#sh int s0/0
Serial0/0 is up, line protocol is up
Hardware is PowerQUICC Serial
Internet address is 11.0.0.1/8
MTU 1500 bytes, BW 1544 Kbit, DLY 20000 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation FRAME-RELAY, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
LMI enq sent 485, LMI stat recvd 486, LMI upd recvd 0, DTE LMI up
LMI enq recvd 0, LMI stat sent 0, LMI upd sent 0
LMI DLCI 1023 LMI type is CISCO frame relay DTE
Broadcast queue 0/64, broadcasts sent/dropped 881/0, interface broadcasts 177
Last input 00:00:00, output 00:00:03, output hang never
Last clearing of “show interface” counters 01:20:55
Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: custom-list 1

R1#sh queueing cus
Current custom queue configuration:

List Queue Args
1 4 default
1 1 protocol ip tcp port telnet
1 2 protocol ip tcp port www
1 3 protocol ip
R1#
Debug
R1#debug custom
Custom output queueing debugging is on
R1#ping
Protocol [ip]:
Target IP address:
% Bad IP address
R1#
R1#ping 4.4.4.4

Debug

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 4.4.4.4, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 60/60/61 ms
R1#
*Mar 1 01:32:03.373: CQ: Serial0/0 output (Pk size/Q: 104/3) Q # was 3 now 3
*Mar 1 01:32:03.433: CQ: Serial0/0 output (Pk size/Q: 104/3) Q # was 3 now 3
*Mar 1 01:32:03.493: CQ: Serial0/0 output (Pk size/Q: 104/3) Q # was 3 now 3
*Mar 1 01:32:03.553: CQ: Serial0/0 output (Pk size/Q: 104/3) Q # was 3 now 3
*Mar 1 01:32:03.613: CQ: Serial0/0 output (Pk size/Q: 104/3) Q # was 3 now 3
R1#
R1#
R1#u all
All possible debugging has been turned off
R1#

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s