CUCM HW conference failing despite being registered

When Video Endpoint attempts to ‘adhoc’ a third endpoint into a conference they loose Video. Having a look at the HW resources they were definitely configured and also showing registered to CUCM. Upon investigating the logs there seems to be a authentication issue when the resource is invoked.

<methodResponse>
<fault>
<value><struct>
<member>
<name>faultString</name>
<value><string>Authentication failure</string></value>
</member>
<member>
<name>faultCode</name>
<value><int>14</int></value>
</member>
</struct></value>
</fault>
</methodResponse>
00751162.000 |12:35:43.071 |SdlSig |HttpHandlerRes |restart0 |SipMcuControl(1,100,36,2) |HttpHandler(1,100,39,2) |1,100,39,2.583^*^* |[R:N-H:0,N:0,L:0,V:0,Z:0,D:0] CI=100 Branch= 0 Pkid= Type=0 ResponseCode=0
00751162.001 |12:35:43.071 |AppInfo |SipMcuControl::checkForSuccess- 14
00751162.002 |12:35:43.071 |AppInfo |SipMcuControl::checkForSuccess- Authentication failure
00751162.003 |12:35:43.071 |AppInfo |SipMcuControl::restart0_HttpHandlerRes- found Query transaction for Id 100

This is odd. The Media resource is registered to the CUCM so one can be forgiven for assuming there is no issue with the conference resource. I entered the wrong credentials completely to be sure and reset the CFB and it still registered. Entered the right credentials, made a call and it was successful,

Looks like a bug on CUCM 11.5.1.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s